Damir Hršak: Otvaramo ured za građane u Krapini i fokusiramo se na tržišta EU

ZABOK, 09. svibnja 2014. – Prof.dr.sc. Damir Hršak, kandidat Hrvatskih laburista-Stranke rada na izborima za Europski Parlament najavio je otvaranje ureda u Krapini u kojem će se primati građani ukoliko osvoji mandat te fokusiranje na tržišta EU kako bi svojim sugrađanima Zagorcima otvorio što više poslovnih perspektiva.

Europarlament iznimno je bitan jer se tamo donosi preko 50 posto zajedničkih zakona i preko 70 posto zajedničkih politika. Zagorje tamo mora biti zastupljeno i meni bi bila čast raditi taj posao. Ako me građani podrže, svojim radom zalagat ću se za izvoz zagorskih proizvoda na europsko tržište, povezivanje sa regijama, sezonsko zapošljavanje Zagoraca u EU, turističku promociju Zagorja u EU i privlačenje stranih investitora – najavio je Damir Hršak.

Ovaj kandidat laburista redoviti je profesor na Metalurškom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Uz besplatno obrazovanje na svim razinama svako će se zalagati i za njegovanje kajkavske kuluture i njezinu promociju u EU, aktivno pomagati razvoju amaterskog sporta i zagorskih sportaša, a svim Zagorcima otvorit će vrata ureda u Krapini kako bi im pomogao riješiti probleme koji ih muče ili im osigurati pravovremenu informaciju za njihovu djelatnost.

Laburisti će se pobrinuti za funkcioniranje ureda, a sa terena imam informacije da Zagorcima treba pomoći u razvoju zdravstvenog turizma, boljem korištenju geotermalnih izvora u poljoprivrednoj proizvodnji i toplinarstvu te u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji. Kad imate svog čovjeka na izvoru informacija i glavnom središtu političke moći u Europi, imate i šanse da se dio novca iz zajedničke blagajne slije i u Zagorje – poručio je Tomislav Končevski, predsjednik Županijske organizacije Hrvatskih laburista u Zagorju.

Damir Hršak, jedini je izgledan kandidat za Europarlament iz Zagorja, stoga Hrvatski laburisti ovom prilikom pozivaju sve Zagorke i Zagorce da ujedinjeno podrže svog kandidata i tako osiguraju svom kraju bolje izglede u EU. Glasanje na ovim izborima je preferencijalno, što znači da glasači mogu izabrati upravo svog kandidata, a ne samo stranku. Damir Hršak nosi redni broj pet na listi laburista koja ima redni broj 10.